Com jutjar la vida útil i el grau de desgast del pneumàtic

- Mar 07, 2018-

En termes generals, la vida útil del pneumàtic normal és de 4 a 5 anys, i després de 5 anys, fins i tot si el desgast del pneumàtic és molt petit, el millor és reemplaçar-lo, ja que el pneumàtic del pneumàtic estarà envellit a causa del llarg temps, i moltes petites esquerdes són l'estímul de l'esclat de pneumàtics.


Tanmateix, els departaments pertinents de l'estat encara no han especificat la vida útil del pneumàtic per ara, ja que la vida útil del pneumàtic varia segons la diferència de formulació de goma de pneumàtic, l'entorn del vehicle i els hàbits de conducció. Per tant, és necessari que tinguem més cor, i l'envelliment dels pneumàtics també és un senyal. Per exemple, la part de la banda de rodament de l'envelliment començava principalment a sortir de les parts de la vora o de l'espatlla, com ara una esquerda petita, un sol a llarg termini i una pluja que deixaria que la superfície de goma aparegués en cercles, aquestes esquerdes en aquest moment que la capacitat de suport del pneumàtics i de qualitat ja han començat a disminuir, per tal de reduir el risc de reemplaçament de pneumàtics abans que el millor.


A més de l'envelliment, els pneumàtics també s'utilitzen de forma natural. Per tant, el límit de desgast del pneumàtic es marca al costat del pneumàtic abans que la fàbrica no compti a la fàbrica, per indicar el desgast real d'aquest pneumàtic. Per a pneumàtics sense marques de desgast, també podem mesurar amb pinces. En general, el pneumàtic amb una profunditat de ranura inferior a 1,6 mil·límetres ja no pot seguir utilitzant, ja que el rendiment del drenatge i el rendiment de la nansa del pneumàtic es reduiran de manera espectacular. A més, si un pneumàtic s'ha reparat tres o quatre vegades, us suggerim que canvieu el pneumàtic a la roda que no condueix ni a la roda del darrere, de manera que es redueixi el risc d'esclatar pneumàtics.


Per descomptat, la vida del pneumàtic també està relacionada amb l'ús normal del normal. En primer lloc, volem assegurar que el pneumàtic estigui sempre sota la pressió normal dels pneumàtics, la pressió dels pneumàtics massa baixa o massa alta que separi la seguretat dels pneumàtics. Cal recordar-vos que no creieu el que veuen els vostres ulls, ja que ara la major part del muntatge del cotxe és una pressió de pneumàtics sense tub, de vegades des de l'exterior es sentirà una mica plana, però això no significa pèrdua de gas, pneumàtic professional L'instrument de pressió és l'única manera de provar la pressió dels pneumàtics. A més, la prova de pressió dels pneumàtics ha de ser condició de pneumàtic fred, si es tracta d'una mesura de pneumàtic calenta per reduir el valor del valor mesurat de 0.3PA per ser exactes.