Punts clau per als pneumàtics de cotxe

- Mar 07, 2018-

Quant temps triga un conjunt de pneumàtics?

Per què els seus pneumàtics de cotxes usats més ràpid que altres?

Quin tipus de pneumàtics poden tenir un risc de seguretat?

Com allargar la vida de servei del pneumàtic?

Com la part només contacte entre cotxes i el terra, és evident la importància de pneumàtics. Pneumàtics mals es no només afecten la velocitat, soroll, estabilitat i consum de combustible dels vehicles, però també provocar problemes en accident de conducció. Fins i tot si vostè està utilitzant peces per a tot tipus de cotxes no volen gastar massa esforç per entendre i a l'estació de manteniment de problemes, però els coneixements necessaris sobre el pneumàtic llençar o ha de tenir, almenys poden en qualsevol moment després de tot per determinar quin tipus de tir posarà en perill trànsit seguretat no poden ser reutilitzats, i quan li donen el pneumàtic o altres problemes. Esperar ja no indefens, rescat.


Punts d'atenció de pneumàtics

1, comprovar la pressió dels pneumàtics regularment per evitar el risc d'esclat pneumàtic

Problemes de pressió dels pneumàtics ha prestat atenció a en l'ús diari de pneumàtics. Algunes persones pensen que la rebentada es deu a la massa d'aire, que no és un gran problema, que és molt unilateral.  Cotxes general accelerar ràpidament, la forma del pneumàtic amb una freqüència alta alternant l'estat, si deformació insuficient pressió augmentarà, trepitjar a ambdós costats de les esteses pel desgast excessiu, el cadàver no pot resistir la pressió de la terra i la distorsió causada per altes temperatures accelerat desgast de pneumàtics i finalment conduir a un esclat. Per tant, ha de mantenir la pressió estàndard del pneumàtic com exigit pel fabricant, incloent-hi la pressió del pneumàtic de recanvi. La mesura de la pressió dels pneumàtics pot ser mesurat pel pneumàtic mesurador de pressió en el seu propi, però cal es mesura a la temperatura normal del pneumàtic, i el resultat de la mesura de la llanda calenta és inexacte.


2, intercanvi de pneumàtics davant i al darrere per evitar el desgast desigual

Els pneumàtics ha intercanviar cada deu mil quilòmetres. Perquè el motor de l'automòbil general situat davant la distribució de càrrega diferent del front i eixos del darrere del vehicle frenades, a causa de la inèrcia, la càrrega frontal és normalment 70% cotxes van representar el 80% de la càrrega completa, 4 carregar en el pneumàtic ja que no és igual , conduirà inevitablement el pneumàtic davanter desgast és gran, per pal·liar aquest fenomen, el millor el mètode és abans i després de la posició d'intercanvi de pneumàtics. A més, si el pneumàtic no és direccionals pneumàtics (Mark trepitjar pneumàtics), en el millor i el sobre pneumàtics, pneumàtics i costat uniformats.


3, intenta evitar massa ràpida acceleració i frenada

En l'operació d'automòbils, hem de tractar evitar urgent acceleració, frenada d'emergència i direcció urgents. Això no només és dolent per a l'acompliment mecànic del cotxe, però també dolent per a la vida de pneumàtics. Si repetit ràpida acceleració, frenada i urgent que urgents d'esperar la conducció no normal, el pneumàtic provocarà la deformació agut, desigual d'estesa de desgast, estrip solc longitudinal, la temperatura interna del pneumàtic és pujada, fàcil a rebentar.


4, la coberta ha de ser equilibrada regularment

L'equilibri de pneumàtic es divideix en dos tipus: equilibri dinàmic i estàtic equilibri. Desequilibri dinàmic fa la roda balanceig i provoca desgast d'ona. Desequilibri estàtic produeix sots i salts, sovint provocant taques planes en els pneumàtics. Per tant, regular equilibri dinàmic i estàtic verificació i ajust pot estendre vida de pneumàtics, millorar l'estabilitat conducció i evitar accidents de trànsit a causa dels pneumàtics fora de control i desbocades, en circular a velocitat alta.


5. diferents pneumàtics en el mateix cotxe

El mateix cotxe no es poden barrejar dues especificacions pneumàtic diferent, si dos diferents especificacions del pneumàtic està muntat sobre el mateix eix, direcció provocarà excessiva o insuficient o pugui causar sideslip. La llum afecta la maniobrabilitat del cotxe, i la pesada que provocarà un accident de cotxe. A més, ha de tractar evitar la barreja de diferents marques de pneumàtics, perquè diferents marques de pneumàtics fins i tot els mateixos paràmetres, la banda de rodament, pneumàtic qualitat també és molt diferent, l'estat conducció de desequilibri.


6, els pneumàtics usats haurien de ser eliminats en el temps

Com per a l'eliminació dels pneumàtics, depèn del grau de desgast, quan es revelen les marques de desgast, ha de ser substituït. En general, es suggereix que la vida útil és sobre 4 i 50 mil km. Si el kilometratge és menys, es recomana substituir-lo per més de dos anys. Perquè pneumàtic està formada per material de goma, es veu afectada pel medi ambient, i hi haurà deteriorament i envelliment fenomen durant molt de temps. Això provocarà esquerdes fàcilment.


7. Comprovació dels pneumàtics primer després de l'accident

Després d'un accident de cotxe, fins i tot una petita col. lisió i penjant ha també comprovar acuradament el pneumàtic, per evitar l'existència de riscs de seguretat. Si la llanta té anormals fenòmens com la deformació, cruixit, tambor i així successivament, cal immediatament obrir a l'estació de manteniment d'inspecció i manteniment.