Per què la majoria del color dels pneumàtics són negres

- Mar 07, 2018-

A la XIX e segle, neix el primer pneumàtic de l'automòbil en aquella època, insisteix en la naturalesa de goma-blanc; En general, un sol color no està satisfet amb els propietaris per buscar la diversificació, comencem a participar en tot tipus de pneumàtics, la taca no és la mateixa, començant amb el color del pneumàtic canviable; el 1915, el material negre de carboni estava en el pneumàtic, de sobte vam trobar que en negre després de la resistència al desgast dels pneumàtics és 4-5 vegades del pneumàtic blanc i negre; Els pneumàtics van començar a unificar el món. Llista de preus de pneumàtics sòlids Xiaobian us explica per què és negra? Podria trobar per què els pneumàtics només poden ser de color negre? No és de color blanc, rosa, de color arc de Sant Martí? De fet, aquesta pregunta, fa més de 100 anys, es pensava que la pràctica és el resultat final amb vigor i vitalitat, som l'elecció del negre i acordem sense previ, sense consulta prèvia.

Història del pneumàtic: de color negre a negre

Al segle XIX, la primera vegada que va néixer el pneumàtic del cotxe, va insistir en la naturalesa del cautxú: blanc; En general, un sol color no està satisfet amb els propietaris per buscar la diversificació, comencem a participar en tot tipus de pneumàtics, la taca no és la mateixa, començant amb el color del pneumàtic canviable; el 1915, el material negre de carboni estava en el pneumàtic, de sobte vam trobar que en negre després de la resistència al desgast dels pneumàtics és 4-5 vegades del pneumàtic blanc i negre; Els pneumàtics van començar a unificar el món.

El contraatac: un youshiwuzhong rebel amb color en una prova de línia ininterrompuda

A la dècada de 1950, aquells alts dels nobles rics que fessin ostentació de la seva noble grandesa, tornessin a encendre el pneumàtic, el més directe i senzill de pintar l'exterior del pneumàtic i rentar el raspall de rentar, el raspall pot ser molest de color. Ara XX pinta diàriament cridant "reescriure dia", així que va ser del segle passat a la recerca de rentat creatiu de pneumàtics? Però aquest decent funciona fàcilment sense acabar, per molt de temps, la pintura és fàcil de caure, la foscor és molt desagradable, es va abandonant progressivament. En els anys 60, els pneumàtics blancs van tornar al món. Encara que la millora es va fer, les seves funcions no van millorar molt. En canvi, el cost augmentar considerablement. A més, és més difícil que les persones pateixin. Després d'això, el color es va fer marró i groguenc, de manera que va disminuir gradualment.

Llavors, als anys vuitanta, van sortir les tipografies blanques o els pneumàtics de banda lateral blanca, i ara els països en plena expansió, algunes empreses fins i tot van desenvolupar pneumàtics transparents, però el significat pràctic no és gran. Juntament amb el desenvolupament de la ciència i la tecnologia, el diòxid de silici en comptes del negre de carboni, els pneumàtics i un corbat extrem amb motius de color, aquesta habilitat és molt més sofisticada, però el mercat encara no és de gran tolerància.

El "color" és inútil, torna a l'original

A través del segle dos, "color" per induir, en "desviant" sense fruita, hem anat acostumant-nos al negre, no se sent tan enlluernadora, ja que la gent alta ja no té el cervell amb el color del pneumàtic per fer-se sentir la identitat. El negre segueix sent la manipulació de la indústria dels pneumàtics, però, junts, la tecnologia també dóna més color als pneumàtics, només com una existència de càrrega i de moda.