Classificació de pneumàtics de camions

- Mar 07, 2018-

Hi ha bàsicament tres tipus de pneumàtics: en primer lloc, tipus de vehicles. Per exemple, els camions lleugers han d'estar equipats amb pneumàtics de camions lleugers, camions pesats i pneumàtics de camions pesats, cadascun té els seus propis models. El segon és la classificació d'acord amb l'estructura del pneumàtic, com el pneumàtic de polarització o el pneumàtic radial, ja sigui pneumàtic sense tub o pneumàtics sense tub, cadascun té característiques pròpies. La tercera és segons la temporada per classificar, com el mercat sovint veu tots els pneumàtics meteorològics, pneumàtics antialisses nevats, cadascun té els avantatges de cadascun.

1. Degut a la protecció de la capa d'aire sense el tub interior, no hi ha pneumàtic en el tub que no es filtri a causa d'un forat de perforació sobtat, que assegura la seguretat de la conducció.

2. A causa del contacte entre el gas i la llanta de la roda, es millora la dissipació de calor en el procés de conducció i es redueix la possibilitat que el pneumàtic tingui una temperatura elevada.

3, la reducció de la qualitat del pneumàtic i el manteniment del tub interior i la reducció del manteniment són també els avantatges del pneumàtic del pneumàtic.

La combinació dels avantatges anteriors fa que el pneumàtic lliure de pneumàtics al nostre país sigui àmpliament popularitzat i aplicat. En els últims anys, amb l'augment de l'estructura de pneumàtics del vehicle comercial a la Xina, l'estil també canvia molt, per als camions, els pneumàtics amplis tenen avantatges distintius en comparació amb el pneumàtic normal amb una gran superfície de contacte amb el sòl de pneumàtics, millora de l'adhesió, disminueix la pressió de la zona de la unitat i augmenta la fricció de frenada, el que és crucial per al camió. No obstant això, a causa de les limitacions de l'entorn de transport i els factors de producció a la Xina, l'ample cos no s'utilitza àmpliament a la Xina.