Com mantenir els pneumàtics a l'hivern

- Mar 07, 2018-

Com la "cama corrent" del cos, el pneumàtic pot suportar el cos, tapar l'impacte extern, adonar-se de la carretera i assegurar el rendiment del vehicle. Per tant, el pneumàtic és un vehicle important "segon braç". En el fred hivern, és una temporada difícil per a la majoria dels propietaris. Com diu el refrany: el viatge comença amb el primer pas. Així, el manteniment del pneumàtic és molt important, i és una garantia important per a la seguretat del cotxe a l'hivern. Com podem mantenir els pneumàtics "joves i bells"?

1. prestar atenció a la neteja de la pell: reforçar la protecció i la neteja

S'ha de prestar especial atenció a la neteja dels pneumàtics abans i després d'una conducció d'hivern fred. Abans de conduir, comproveu si els quatre pneumàtics tenen bales, esquerdes, talls, claus, fuites, pneumàtics desinflats i desgast anormal del pneumàtic, per evitar el perill durant la conducció. Hem de prestar especial atenció a la condició de desgast de la rodadura i la vora del pneumàtic. Si la ubicació del pneumàtic és dolenta o la pressió de l'aire és anormal, fàcilment es produirà un desgast anormal del pneumàtic. Després de conduir, per comprovar si el pneumàtic trepitja la rasa amb pedres, les ungles de ferro o altres objectes durs, si n'hi ha, ha de netejar-los immediatament

2. Mantenir l'elasticitat de la pell: garanteix la pressió infladora

La temperatura de l'hivern és baixa, d'acord amb el principi "Rezhanglengsuo", la pressió del pneumàtic es reduirà, de manera que la necessitat d'augmentar adequadament la pressió del pneumàtic, en cas contrari, no només augmentarà el consum de combustible dels cotxes, accelerarà el desgast dels pneumàtics de l'automòbil ; al mateix temps, ha d'evitar que la pressió del pneumàtic sigui massa alta, el control del vehicle afecta especialment a la frenada. A l'hivern, generalment recomanem inflar la pressió del 10% al 15% superior a l'estàndard, però no ha d'excedir la pressió inflable màxima especificada en el manual del producte, que també s'anomena "moderació".

3. Atenció a l'aprimament de la cutícula: atenció a les marques de desgast

Hi ha una gran diferència entre la tracció i l'empunyadura dels pneumàtics nous i els antics. Els pneumàtics usats, fins i tot els pneumàtics d'hivern, no poden jugar un paper en el gel i la neu. Per tant, el pneumàtic s'ha de reemplaçar en forma oportuna segons la condició de desgast. Si el pneumàtic està desplaçat a la banda de rodament, només hi ha 1,6 mil·límetres a la groove, de manera que el pneumàtic s'ha de reemplaçar en aquest moment, llavors el pneumàtic ha de ser reemplaçat, en cas contrari el cotxe es lliscarà fàcilment.

4. Ajust de pas a pas: control de la velocitat de conducció

A l'hivern fred, alguns propietaris comencen massa ràpid, el cotxe gira al seu torn per no deixar un temps de preparació de llantes de cotxe, el propietari de la situació d'emergència, el fre d'emergència i la carretera no són una bona ubicació amb alta velocitat i atureu els pneumàtics dels obstacles de Guaceng i així successivament, provocaran un desgast sever del pneumàtic, reduint així la vida útil del pneumàtic.

Es pot veure que els bons hàbits de maneig són la forma més directa i efectiva de mantenir el pneumàtic "juvenil i bonic", i també la línia de seguretat vital que molts propietaris han de prestar atenció.