Com triar els pneumàtics de cotxes

- Mar 07, 2018-

La importància d'un pneumàtic, com l'única part del cotxe que està en contacte amb el sòl, és evident. En l'actualitat, hi ha molts tipus de pneumàtics, incloent marques, patrons, etc., i els pneumàtics de recanvi són nombrosos. Per tant, cal aprendre a distingir pneumàtics nous i antics. Avui anem a parlar sobre com evitar comprar pneumàtics falsos i pneumàtics retràctils.


Una observació acurada del lanugo

La superfície dels pneumàtics originals nous tindrà un munt de cabell, aquests vehicles al voltant del lanugo dins dels 5-10 quilòmetres desapareixeran gradualment. Per tant, els pneumàtics recautxutats no es poden forjar fins a lanugo, així que assegureu-vos de mirar els pneumàtics nous en els pneumàtics lanugo.


Dos. Utilitzeu una clau per veure si hi ha una marca.

El cautxú original de la planta original generalment és de bona elasticitat. Si la tecla es col·loca lleugerament a la superfície del pneumàtic, la part es restaurarà al seu estat original sense deixar cap rastre. I el pneumàtic de recauchuta, a causa de la vida útil més llarga, no és tan bona com l'elasticitat del cautxú a la superfície del pneumàtic, deixant un rastre amb la tecla de la tecla.


Tres. Centreu-vos en el color i el patró dels pneumàtics

El patró de profunditat poca, amplada, un patró fi, és recauchutació asimètrica.


Quatre. La distinció de preus

El preu és un element gran. No trieu el "pneumàtic nou" que té una gran discrepància pel preu de mercat a causa del petit benefici. Per descomptat, alguns d'ells poden augmentar molt el preu dels pneumàtics recauchutados, però no són bons a preus barats.