Factors principals per al desgast dels pneumàtics de carretons elevadors

- Mar 07, 2018-

Quan la carretilla elevadora avança, les forces del pneumàtic estan en un desordre. Hi ha una força directa en la direcció recta, i hi ha forces longitudinals i transversals en la direcció tangent, que provoquen el relatiu lliscament del pneumàtic en aquestes adreces i provoca un desgast de la rodadura. L'altre, en la deformació del rodament del pneumàtic, entre el tub exterior i el tub interior, entre el pneumàtic i la llanta i el pneumàtic i la carretera també atacarà el conflicte, de manera que la temperatura del pneumàtic s'afegeix, les propietats mecàniques disminueixen.

En una determinada pressió de pneumàtic, la sobrecàrrega del pneumàtic provoca que la desviació augmenti, l'estrès augmenta el cable i el cordó, la forma de formar el cable de la paret es trenca, la deslizamiento es solta i es deslitzen, la força del cordó va més enllà de la pressió planificada prevista i la pressió del terra del pneumàtic. Per reduir la temperatura de la matriu, afegiu-hi. Fins i tot quan es troba un obstacle, fins i tot una petita pedra pot provocar l'explosió de la corona. La pràctica ha demostrat que, quan s'encén el camí i el camí desigual, quan la càrrega del pneumàtic supera el 20%, el seu recorregut es reduirà un 35%. Quan supera el 50%, es reduirà el 59% i superarà 1 vegada, es reduirà més del 80%.

Dos, a causa de les diferències en la distribució de la càrrega de l'eix davantera i posterior no són els mateixos, la roda motriu i les característiques de funcionament del volant i les condicions de la carretera no són iguals, el desgast del pneumàtic no és el mateix, si no es reemplaça amb el mateix eix a ambdós costats de la mateixa planta, escala, estructura, nivell i marques en els pneumàtics, acceleraran el desgast dels pneumàtics.

En tres, la pressió carregarà i augmentarà la velocitat, l'addició, la distorsió, la freqüència de deformació de la carcassa del pneumàtic i la vibració circumferencial i lateral de la (forma d'ona estacionària), i l'aparició de conflictes interns en unitat de temps afegint calor, reduir el rendiment operatiu del pneumàtic, i presenta l'escena de trencament i trepitjada de la capa per accelerar el desgast i el dany dels pneumàtics.

Quatre, quan el pneumàtic és atacat per greixos, àcids i substàncies alcalines i d'alta temperatura durant molt de temps, les propietats físiques i químiques del pneumàtic canviaran, la capacitat de càrrega es reduirà considerablement i el pneumàtic també esclatarà fàcilment. A més, els pneumàtics que han estat corroïts per petroli semblen caure en un bloc d'atmosfera, una petita zona de cautxú que cau del pneumàtic i la separació del cable del cautxú i el cautxú. Com que el pegat no és compatible amb el cautxú que conté petroli, fins i tot si la ferida danyada és molt petita, també perd la possibilitat de reparació.

Cinc, la condició de la carretera té una gran influència en la vida útil del pneumàtic. Afecta el conflicte entre el pneumàtic i el sòl i la càrrega dinàmica del pneumàtic.