NAMA se centra en el servei al client i el màrqueting

- Aug 21, 2020-

NAMA se centra en el servei al client i el màrqueting


Més i més companyies s’adonen que en l’actualitat de les xarxes socials i les ressenyes en línia que el servei al client i el màrqueting van de la mà. .

Aquí compartim un dels nostres socis que ha col·laborat amb NAMA durant més de 10 anys. Després d’un llarg període de suport per a la creació de productes i marques, ja ha estat conegut a la indústria local de pneumàtics i als països del voltant. El soci admira que "NAMA és una solució útil i útil per al client, especialment per a la marca dels distribuïdors que s'actualitza contínuament."

NAMA proporcionarà suports ferms per als socis mundials per establir una bona marca local, independentment de NAMA, la segona marca Demeter o la vostra pròpia marca, des de petits, com ara dissenyar i fer regals de promoció personalitzats, pancartes, pòsters, etc. per planificar el màrqueting anual de tota la vostra empresa. botigues i marques, fins i tot desenvolupant el vostre projecte d’etiquetatge privat de pneumàtics a l’estranger. Serem els vostres socis fidels i fidels al mateix vaixell.

图片1