NAMA NEOW TIRE

- Jan 10, 2019-

Els pneumàtics de neu, també anomenats pneumàtics d'hivern, són pneumàtics dissenyats per a ús en neu i gel. Els pneumàtics de neu tenen un disseny de rodes amb buits més grans que els de pneumàtics d'estiu, augmentant la tracció a la neu i el gel. Aquests pneumàtics que han superat una prova específica de rendiment de la tracció de l'hivern tenen el dret a mostrar un símbol "Tres esculls de muntanya nevada" en les seves parets laterals. Els pneumàtics dissenyats per a condicions d'hivern estan optimitzats per conduir a temperatures inferiors a 7 ° C (45 ° F). Alguns pneumàtics de neu tenen espàrrecs metàl·lics o ceràmics que sobresurten del pneumàtic per augmentar la tracció en una neu o gel de difícil embalatge. Els penjons marquen el paviment sec, causen pols i creen desgast en el camí de la roda. [2] Les regulacions que requereixen l'ús de pneumàtics de neu o permeten l'ús de tacs varien segons el país a Àsia i Europa, i per estat o província a Amèrica del Nord.

Relacionats amb els pneumàtics de neu són aquells amb una classificació de M + S, que indica una capacitat de "temporada" més silenciosa en carreteres clares, però menys capaços de neu o gel que un pneumàtic d'hivern.


Condicions de la carretera a l'hivern

Els pneumàtics de neu funcionen en una varietat de superfícies, incloent el paviment (humit o sec), el fang, el gel o la neu. El disseny de la rodadura dels pneumàtics de neu s'adapta principalment per permetre la penetració de la neu a la banda de rodament, on es compacta i proporciona resistència contra el lliscament. [4] La força de la neu desenvolupada per la compactació depèn de les propietats de la neu, que depenen de la seva temperatura i el contingut d'aigua: la neu més humida i més calenta es comprimeix millor que la neu seca, més freda fins a un punt on la neu està tan mullada que lubrica el pneumàtic, interfície de carretera. Les neus noves i pols tenen densitats de 0,1 a 0,3 g / cm3 (6 a 20 lliures / cu ft). La neu compacta pot tenir densitats de 0,45 a 0,75 g / cm3 (28 a 47 lb / cu ft).

Les carreteres nevades o cobertes de gel presenten una fricció més baixa i una fricció de corba, en comparació amb les condicions en sec. Les propietats de fricció de la carretera de la neu, en particular, són funció de la temperatura. A temperatures inferiors a -7 ° C (20 ° F), els cristalls de neu són més durs i generen més fricció a mesura que passa un pneumàtic que en condicions més càlides amb neu o gel a la superfície de la carretera. No obstant això, a mesura que les temperatures augmenten per sobre de -2 ° C (28 ° F), la presència d'aigua lliure lubrica cada cop més la neu o el gel i disminueix la fricció dels pneumàtics. Els compostos de cautxú hidròfils contribueixen a crear friccions en presència d'aigua o gel.


Condicions de neu seques i humides a les carreteres


Vehicle en neu fred, sec i en pols, que ofereix una comparativa millor tracció que la neu humida.


Els vehicles de la neu càlida, humida i granular van disminuir la tracció de la carretera.


Treads

Pneumàtic de neu amb tacs de metall, que milloren la tracció a les superfícies gelades.


Els atributs que poden distingir els pneumàtics de neu dels pneumàtics de temporada inclouen: una banda de trepat profund i obert, la relació entre la goma i els espais entre el cautxú sòlid és comparativament alta

Disseny de banda de rodes especialitzat en els coixinets a l'exterior a l'exterior de la roda del pneumàtic per augmentar el contacte i la fricció amb la neu

Una relació d'aspecte més estreta entre el diàmetre del pneumàtic i l'amplada de la banda de rodament per minimitzar la resistència de l'efecte arada del pneumàtic a través de la neu més profunda

Compostos de cautxú hidròfil que milloren la fricció a les superfícies mullades

Sàpiga addicional, o escletxes primes en el cautxú, que proporcionen més arestes mordaces i milloren la tracció en superfícies humides o gelades.

Les condicions de la pel·lícula humida en neu o gel compacte requereixen cadenes o cadenes.


Studs

Moltes jurisdiccions a Àsia, Europa i Amèrica del Nord permeten estacionalment els pneumàtics de neu amb tacs metàl·lics o ceràmics per millorar l'adherència a la neu o el gel embalats. Aquests pneumàtics estan prohibits en altres jurisdiccions o durant mesos més càlids a causa del dany que puguin causar a les superfícies de la carretera. Els tacs de metall es fabriquen mitjançant l'encapsulat d'un pin dur en una base material més suau, de vegades anomenada jaqueta. El pin és sovint de carbur de tungstè, una ceràmica de molt alt rendiment. La base més suau és la peça que ancora l'espatlla a la goma del pneumàtic. A mesura que el pneumàtic s'utilitza, la base més suau es posa de manera que la seva superfície és al voltant del mateix nivell que el de cautxú, mentre que el pinça dur es desgasta perquè segueixi sobresortint del pneumàtic. El pin ha de sobresortir com a mínim 1 mil·límetre (0,04 in) perquè el pneumàtic funcioni correctament. Els pneumàtics de neu no eliminen el desplaçament sobre gel i neu, sinó que redueixen molt els riscos.

Els pneumàtics Studdable es fabriquen amb forats modelats a la banda de rodament del pneumàtic de goma. En general, hi ha 80 a 100 forats modelats per pneumàtic per a la inserció de l'espatlla. La inserció es realitza utilitzant una eina especial que dissemina el forat de goma de manera que es pugui inserir una jaqueta de collar i que la brida a la part inferior de la jaqueta es pugui ajustar a la part inferior del forat. Els tacs metàl·lics vénen en alçades específiques per adaptar-se a les profunditats dels forats moldejats a la banda de rodament del pneumàtic en funció de les profunditats de la banda de rodament. Per aquest motiu, només es poden inserir metalls de tall quan els pneumàtics no s'hagin activat. Una inserció adequada del tall resulta en la jaqueta metàl·lica que està encaixada amb la superfície de la roda del pneumàtic tenint només la part del pin que sobresurt.

Quan els clips entren en contacte amb els paviments, abracen l'asfalt o la superfície de formigó. Això pot generar pols contaminant i desgast en la roda que evita el drenatge adequat. Per aquest motiu, els pneumàtics amb taques estan prohibides, almenys estacionalment, en moltes jurisdiccions.


Interaccions pneumàtic-neu

La neu compacta desenvolupa força contra lliscament al llarg d'un pla de cisallament paral·lel a la zona de contacte del pneumàtic a terra. Al mateix temps, la part inferior de la roda del pneumàtic comprimeix la neu sobre la qual estan rodant, creant també friccions. El procés de compactació de neu dins dels treads requereix que sigui expulsat a temps perquè la banda de rodament comprimeixi la neu de nou en la següent rotació. El procés de compactació / contacte funciona tant en la direcció dels desplaçaments per a la propulsió com per a la frenada, però també lateralment per a les corbes.

Com més profund sigui la neu que el pneumàtic passa, major serà la resistència que es troba amb el pneumàtic, ja que compacta la neu que troba i arrossega part d'ella a cada costat. En algun punt d'un angle donat de tènue, aquesta resistència es fa més gran que la resistència al lliscament aconseguida pel contacte de la banda amb la neu i els pneumàtics amb potència comencen a lliscar i girar. Una neu més profunda significa que pujar un turó sense fer girar les rodes alimentades es fa més difícil. No obstant això, l'efecte arada / compacta ajuda a frenar en la mesura que crea una resistència a la rodadura.