Construcció de pneumàtics radials de pneumàtics NAMA

- Jan 25, 2019-

Construcció de pneumàtics radials de pneumàtics NAMA

Els pneumàtics que utilitzem en el nostre automòbil i camió es construeixen acuradament per diferents semi-components i fins a centenars de matèries primeres, no són els cercles de goma negres simples, cadascun dels pneumàtics NAMA està dissenyat i produït a llarg termini tècnic i de mercat. per fer que el pneumàtic sigui el millor per a diferents condicions de conducció.

blob


Aquí ens agradaria donar una breu introducció sobre el pneumàtic radial de construcció per ajudar-vos a conèixer millor els pneumàtics NAMA.

 

banda de rodament:

Proporciona tracció i gir d'agarri per al pneumàtic i està dissenyat per resistir el desgast, l'abrasió i la calor.

coixí d'espatlla:

Mantenen la banda de rodament i el cinturó de pneumàtics per evitar la separació de l'espatlla.

Portes laterals:

Protegeix el costat del pneumàtic de l'impacte amb les vorades i la carretera. Els detalls importants sobre el pneumàtic estan escrits a la paret lateral, com ara la mida del pneumàtic i la velocitat.

cinturó:

Determina en gran mesura la força del pneumàtic. Està format per cordons d'acer molt fi i resistent units a la goma. Això significa que el pneumàtic pot resistir les soques de tornejat, i no s'expandeix a causa de la rotació del pneumàtic. També és prou flexible per absorbir les deformacions causades per cops, sots i altres obstacles a la carretera.

Carcess:

La capa superior del revestiment intern, que consisteix en cables de fibres tèxtils primes (o cables) units al cautxú. Aquests cables determinen en gran mesura la força del pneumàtic i ajuden a resistir la pressió.

⑥ Linier interior:

Una capa hermètica de cautxú sintètic (l'equivalent modern d'un tub interior)

Apicultor de bepp (superior superior i inferior appex):

La càrrega es fixa fermament amb filferro de corda per ells i podria ajudar a mantenir la forma de filferro de perxa.

cable de fibra de carboni :

S'adheren fermament contra el llom de la llanta per assegurar un ajust hermètic i mantenir el pneumàtic convenientment assegut a la vora.

Bead Chafer:

El ganivet de grapadora aguanta la força del fil del cordó i millora la rigidesa.