LA NOVA ETIQUETA EUROPEA DE PNEUS ES PROPOST DE MAIG. 17, 2019

- Jan 31, 2019-

LA NOVA ETIQUETA EUROPEA DE PNEUS ES PROPOST DE MAIG. 17, 2019

 

El 17 de maig de 2018, la Comissió Europea va publicar una proposta legislativa per revisar l'European Tire Label, que actualment està sotmetent a l'avaluació i l'adopció de colegisladors.


Els nous indicadors de rendiment permetran que els consumidors siguin millor informats sobre els resultats mediambientals i de seguretat dels pneumàtics

El Reglament europeu d’etiquetatge de pneumàtics (EC / 1222/2009) introdueix requisits d’etiquetatge pel que fa a la visualització d’informació sobre l’eficiència del combustible, l’adherència a la humitat i el soroll de rodament extern dels pneumàtics. El seu objectiu és augmentar la seguretat i l'eficàcia ambiental i econòmica del transport per carretera mitjançant la promoció de pneumàtics segurs i de baix consum. Aquesta regulació permet als usuaris finals prendre decisions més informades en la compra de pneumàtics tenint en compte aquesta informació juntament amb altres factors normalment considerats durant el procés de decisió de compra.


Els clients haurien de ser conscients que l’estalvi de combustible real i la seguretat viària depenen en gran mesura del comportament dels conductors, en particular: l’ecoturisme pot reduir significativament el consum de combustible, la pressió dels pneumàtics ha de ser correcta i comprovar periòdicament l’eficiència del combustible i el rendiment de l’adherència en humit, les distàncies d’aturada sempre s’han de respectar estrictament. Els clients haurien de ser conscients que aquests 3 criteris, encara que importants, no són els únics paràmetres de rendiment.

blob