CONSELLS DE CÀRREGA

- Dec 25, 2018-

CONSELLS DE CÀRREGA

 

Els pneumàtics contribueixen al rendiment del vehicle. El manteniment del pneumàtic pot protegir la vostra inversió estenent la vida dels pneumàtics. Comprovar la pressió dels pneumàtics, girar els pneumàtics, equilibrar els pneumàtics i triar el conjunt adequat de pneumàtics de reemplaçament basats en la seguretat i la manipulació contribuirà a un rendiment constant.

blob

Utilitzeu els següents consells per ajudar-vos a mantenir-se al corrent del manteniment del pneumàtic:

· Comproveu la pressió dels pneumàtics per assegurar una inflació adequada. La subinflació pot provocar un excés de calor, un desgast desigual del pneumàtic i disminuir les capacitats de frenada i manipulació, que poden causar fallides estructurals com ara esclat i separació de la banda de rodament. Els pneumàtics inflats adequadament maximitzaran la vida útil del rodament, milloraran el maneig i augmentaran l'eficiència del combustible i la seguretat del conductor en general.

· Seguiu els horaris correctes de rotació dels pneumàtics. Podeu trobar patrons de rotació recomanats per al vostre vehicle al manual del vostre propietari. Les rotacions de pneumàtics rutinàries igualen i milloren el desgast de la roda frontal i posterior. Recordeu: la rotació del pneumàtic no evitarà ni evitarà els problemes de desgast causats per components mecànics desgastats.

· Equilibrar els pneumàtics segons sigui necessari. Els pneumàtics fora de balanç es poden detectar amb cops que es fan més visibles a velocitats més altes. Els pneumàtics d'equilibri són necessaris durant la instal·lació inicial i durant un muntatge nou.

· Instal·lar pneumàtics nous en conjunts o parells. L'addició d'un pneumàtic nou al cicle de rotació pot provocar inestabilitat i crear problemes de maneig de vehicles. Quan es necessiten pneumàtics nous, s'han d'instal·lar dos pneumàtics nous a la part posterior d'un vehicle i els pneumàtics parcialment desgastats s'han de moure a la part frontal del vehicle.

· Quan arribi el moment de guardar els pneumàtics per a la propera temporada, consideri un lloc fosc allunyat de la llum solar directa amb poca humitat. Els pneumàtics s'han d'emmagatzemar fora de dissolvents, greixos, oli o qualsevol material elèctric que produeixi ozó, que tenen efectes deteriorants sobre els pneumàtics.

• Tingueu en compte el desgast anormal dels pneumàtics o els seus pneumàtics. Vigila els signes de punxades, objectes incrustats, esquerdes i protuberàncies.

· Manteniu sempre un pneumàtic de recanvi i assegureu-vos que estigui ben inflat i estigui llest per al seu ús. Mai se sap quan ho necessitaràs.

Tingueu en compte aquests consells al servei dels pneumàtics. L'Associació de fabricants de cautxú (RMA) recomana prendre cinc minuts cada mes per revisar els pneumàtics. Altres problemes mecànics poden contribuir al desgast desigual del pneumàtic i necessiten correcció per maximitzar la vida útil del pneumàtic i el rendiment del vehicle.

Si teniu cura dels pneumàtics, podeu romandre segur durant tot tipus de desplaçaments, experimentar els beneficis d'una millor economia de combustible i ampliar la vida dels pneumàtics, que tindran un impacte positiu en el medi ambient.