Impacte de la banda de pneumàtics sobre el pneumàtic

- Mar 07, 2018-

No importa el tipus de pneumàtic, hi haurà ratlles al pneumàtic. Les marques són principalment per afegir la fricció del pneumàtic i exercir un paper de manteniment. Quins són els efectes de la profunditat de les marques dels pneumàtics d'elevadors?

Com més profundes siguin les marques, com més gran sigui la deformació elàstica del pegat, també s'afegirà la resistència al rodet composta per la pèrdua de la histèresi elàstica de la carretilla elevadora. Les marques profundes no són propícies per a la dissipació tèrmica dels pneumàtics, l'augment de la temperatura del pneumàtic i la senzilla llàgrima i el vessament de l'arrel de ratlles a causa del fort càstig de la força. Les marques poc profundes afecten no només el seu emmagatzematge i drenatge d'aigua, sinó també el fenomen nocius "d'esquí nàutic". També destaca els desavantatges del deslizamiento del pneumàtic de la banda de rodament, de manera que la funció del cotxe esmentada anteriorment es deteriora.

Com a resultat, les marques són massa profundes i poc profundes per ser bones. La regla objectiva és que les marques es tornaran cada vegada més petites. Per assegurar l'eficàcia de les ratlles, tots els països del món han establert normes clares sobre el límit de desgast de les marques de pneumàtics. Espatlla de pneumàtics en una pluralitat de parts a la circumferència de la molla al llarg del signe d'alarma de límit de desgast tallat de la roda "o (i) símbol" TWI "anglès. Quan l'interval convex per portar marques ratllades a la part inferior de la trinxera és d'uns 1,6 mm (1/16 de polzada), s'han eliminat les marques del símbol, de manera que la banda de llum mostra ratlles horitzontals estretes, per tal d'avisar al conductor, el pneumàtic ha de fer-ho quan cal reemplaçar-lo.