Quins són els factors per a la substitució dels pneumàtics agrícoles

- Mar 07, 2018-

1. El dany de la banda de rodament és greu: pneumàtics de maquinària agrícola

Una vegada vist a Internet, algunes de les empremtes dels pneumàtics es van exposar a objectes punxants, i els patrons es van estendre greus o la carcassa es va dividir. Quan l'obertura de la banda de rodament és de més de 6 mm, no té sentit reparar-la. Els pneumàtics lligats han de ser substituïts per assegurar la seguretat de la conducció.

El forat del costat del pneumàtic és el resultat de la ruptura del cordó de corda, que indica que el pneumàtic no s'ha desat, i no hi ha cap valor per reparar, per la qual cosa s'ha de substituir el pneumàtic. Si tot just és reparat, els pneumàtics agrícoles reparats només poden ser un producte perillós en qualsevol moment.

2. La deformació de la roda / el dany de la canal és greu

Els pneumàtics nous s'han de substituir quan la deformació de la banda de rodes o la pèrdua de la canal són greus. La deformació de la banda de rodament és realment afectada per la canal. Quan la carcassa està sotmesa a una gran força, la seva estructura interna està danyada, resultant en deformació i deformació de la banda de rodadura. En aquest moment, s'ha declarat la vida útil del pneumàtic.

3. Lesió fetal greu

Ja sigui que el cautxú lateral del costat lateral del pneumàtic estigui completament esquerdat, la capa hermètica, la capa de cable i la capa protectora del pneumàtic s'han destruït completament, i els pneumàtics només es poden descartar. Quan el pneumàtic es punxa les ungles per aturar el temps, si es pot reparar, els propietaris encara insisteixen a conduir, la roda del pneumàtic és intern causa un dany greu, ha de ser reemplaçat per pneumàtics nous.