Winter Tire

- May 22, 2019-

L’hivern és la temporada que més repta als conductors. La neu, la pluja i el gel fan viatges perillosos que provaran la tracció dels pneumàtics. Per tant, té sentit canviar a pneumàtics d’hivern quan la temperatura baixa i l’augment de la possibilitat d’acumulació.

Quan el mercuri cau, el cautxú que s’utilitza en els pneumàtics s’ha endurit, sent capaç d’oferir tracció per agafar la carretera. Els pneumàtics d’hivern estan dissenyats per mantenir-se flexibles i ofereixen profunditats més profundes de la banda de rodatge per reduir l’acumulació de neu i de fang.

Suggerim que els conductors poguessin instal·lar pneumàtics d’hivern per a 4 rodes, ja que l’ús de pneumàtics de neu només a la part davantera fa que els pneumàtics d’esquena no tinguin tanta agafada, fent que el vostre cotxe es posi a punt o que giri a les corbes o la frenada. De la mateixa manera, la instal·lació de pneumàtics d’hivern només a la part posterior significa que les rodes que fan la direcció no s’adheriran, sinó també les que proporcionen la potència al seu cotxe. El resultat és una pèrdua de control de la direcció i un maneig general que podria provocar una col·lisió. L’opció més segura és instal·lar sempre quatre pneumàtics d’hivern.

A més, no utilitzeu els seus pneumàtics d’hivern durant tot l’any, perquè no és el que s’han dissenyat. El cautxú flexible que augmenta la tracció en temps fred és massa suau per oferir un rendiment i una resposta nítides de la conducció quan la temperatura augmenta. La banda de rodament més suau també es reduirà més ràpidament en un clima càlid, de manera que haureu de substituir els pneumàtics amb més freqüència i això significa que us costarà més diners a la llarga.

图片1